"Villám" kenyér
sponsored links
Már egy jó ideje dagasztás nélküli kenyeret sütünk a Párommal, méghozzá olyat amit 12 órán keresztül kell ugyan keleszteni, de igazából a munka az kb. 10 perc amit rá kell fordítani.
És ilyen szép kenyér készül belõle:
Este mindig bekészítjük, majd reggel egy óra alatt megsütjük, és már kész is a friss, finom házi kenyér. A recept szerinti adagból kb. 75 dkg-os kenyér készül, így kettõnknek pont jó mennyiség, mivel így még sosem maradt belõle egy dkg sem...:) Nem utolsó sorban pedig még másnap is puha, omlós, lágy, szóval finom.
Egy baj van vele, hogy nagyon sok a 12 óra kelesztés, ezért kicsit körbejártam a dolgot, hogy vajon nem lehetne-e kevesebb idõ alatt ugyanezt az eredményt elérni. Jelentem lehet...:)
Több helyen is olvastam már arról, hogy két óra kelesztés után megsütik a kenyeret, de ugye a beválttól nagyon nehezen válik meg az ember...
Én végül itt találtam meg azt a receptet, ami majdnem ugyanaz mint az általam használt, csak sokkal rövidebb idõ alatt elkészül. Kipróbáltam, bevált.
És ilyen csodaszép kenyérke sült ki belõle...:)
Recept:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl víz
1,5 dl tej ...